Er zijn ontzettend veel lactosevrije eiwitbronnen zoals ei, vleeswaren, vis, bonen en veel vleesvervangers. Als je kijkt naar kaas en andere melkproducten zijn er voldoende variaties en vervangers die ervoor zorgen dat jij niks mist. Zo kun je op het gebied van kaas de meeste harde kazen prima eten.

Bijvoorbeeld goudse of Parmezaanse kaas zijn door het rijpingsproces lactosevrij. Melk is te vervangen door de soja, haver of amandelmelk variant en wanneer je kijkt naar yoghurt of kwark is het zo dat des de zuurder het product is des de lager het lactosegehalte is. Karnemelk is daarom vaak prima te doen. Wanneer je geheel lactosevrij wilt eten dan kun je altijd nog de lactosevrije yoghurt van Alpro kiezen of de kokoskwark varianten die beschikbaar zijn.

Dit zijn vaak goeie en gemakkelijke bronnen waarbij je een hoge hoeveelheid eiwitten kunt nuttigen. Als je sommige producten echt niet wilt opgeven bestaan er ook lactasepillen. Het enzyme lactase helpt jouw lichaam om lactose af te breken en het gebruik van deze pillen zorgt er dan ook voor dat jij prima producten met lactose kan eten. Er zijn dus voldoende opties!