Fitness essentials

Bewaar dit document goed zodat je altijd kunt terugvinden waar je het best de juiste middelen kunt vinden.

Voor het registreren van lichaamsgewicht en voeding:

Huidplooimeter + Meetlint
Voor de meting zal je een meetlint en een huidplooi tang nodig hebben. Op de Bovenstaande link vind je een stevige tang met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

 

Weegschaal Lichaamsgewicht
Om je wekelijks gemiddelde gewicht te kunnen meten dien je minimaal 3 x per week s’ochtends op lege maag en lege blaas op de weegschaal te stappen. Geen vetmeting, geen vochtmeting of andere onbetrouwbare fancy shit. Gewoon gewicht in kilo’s voor een leuk prijsje.

Keukenweegschaal
Als je echt een besef wil krijgen van de hoeveelheden die je tot je neemt is het wijs om een keukenweegschaaltje aan te schaffen. Hoe weet je dat 30 gram walnoten ook echt 30 gram is als je enige referentiepunt is of je hand vol is of niet. Een keukenweegschaal kost je een tientje maar helpt je wel een duidelijk beeld en inlevingsvermogen te creëren omtrent portiegrootte.

Hieronder vind je een aantal afbeeldingen van volledig ingevulde meetformulieren, trainingen, macronutriënten en stappen. Na je betaling krijg je toegang tot de Lift Up Club Webapp en verwacht ik dat je de onderstaande 4 punten allemaal afrond voordat je je wekelijkse check-in aanvraagt.

Gebruik de Wekelijkse Check-In button op je dashboard en stuur mij zou uitgebreid mogelijk hoe afgelopen week is verlopen. Binnen 48 uur ontvang je feedback en koerswijzigingen. 

Voor toegevoegde voedingswaardes en supplementen:

Basis supplementen voor vrijwel iedereen:

“Impact whey”
Strawberry cream & chocolate brownie zijn zeker aanraders!

“Omega 3”
Dagelijks 2 capsules van de bovenstaande omega 3 is voldoende om de juiste verhouding omega 3:6 te creëren.

“Creatine Monohydraat”  OF ‘’Creatine monohydraat poeder’’
Creatine heeft bij het eerste gebruik een laadfase. Dat betekent dat je de eerste 4 dagen 20 gram tot je mag nemen (7 capsules) om vervolgens over te stappen op onderhoud met 5-6 gram (2 capsules per dag.) Merk je geen verschil tijdens het gebruik dan raad ik aan om de creatine direct na je workout te nemen voor betere opname.

“Vitamine d3”
Je kunt ook een afspraak maken met je huisarts waarin je aangeeft dat je Vitamine D te kort komt op basis van een bloed test met de vraag of je colecalciferol voorgeschreven kunt krijgen. Hierbij hoef je maandelijks slechts 1 capsule te nemen ipv dagelijks 1 of wekelijks 7 capsules. Wil je echt de kans op overdoseren elimineren (ondanks dat deze klein is) ga dan voor een bloedtest.

“Cafeine capsules”
Doet fysiek gezien weinig maar zorgt ervoor dat het sympatisch zenwustelsel gestimuleerd wordt. Hierdoor kan je meer motivatie krijgen om te trainen en een hogere pijntolerantie waardoor training over het algemeen leuker wordt en je harder kunt pushen.  (gebruik dit niet dagelijks of na 16.00 uur dan verliest het over tijd namelijk zijn werking en houd het je snachts wakker).

‘’Ongebrande & ongezouten noten’’
Zeker weten de goedkoopste plaats om noten te scoren.


Toevoeging voor Mannen:

‘’Zink’’

Deze optizinc tabletten zijn prima voor iedereen die zijn immuunsysteem en testosteron op peil wilt houden.

‘’Magnesium Biscglycinaat ‘’  of ‘’Magnesium citraat’’
Magnesium citraat is een vorm van magnesium die zich voornamlijk licht op het lichaam en de spieren. Sporters hebben vaak meer magnesium nodig dan niet-sporters en de citraat variant land waar het moet landen daar in de spier. De bisglycinaat variant is wat fijner en wordt opgenomen door het zenuwstelse en heeft daarom meer invloed op cognitie.

Toevoegingen op basis van vaak voorkomende tekorten:

‘’Vitamine C + Zink + Knoflook’’

Deze stack boost je immuunsysteem, wat voordelig kan zijn als je ziek bent. Je kunt deze voedingsstoffen makkelijk uit je voeding binnenkrijgen, maar als je geen eetlust hebt of als je liever suppleert, neem dan 600-1200mg van verouderde knoflook extract en tot 500% van de ADH aan vitamine C en Zink. Dit helpt je sneller te herstellen.

 

“Magnesiumcitraat + Calcium + D-aspartic Acid”
Dit is een goede stack voor mensen met lage testosteron waarden, met name als hun dieet niet optimaal is. Zink is vaak ook een onderdeel van een dergelijke stack, maar het is erg makkelijk om maximale benodigde zink innames uit het dieet te halen. Met andere woorden: als je een zink tekort hebt, is je dieet echt heel slecht. De calcium dien top een ander tijdstip te worden genomen dan de magnesium, gezien deze twee elkaars absorptie tegenwerken. Zoals bij magnesium, is de maximale nuttige inname van calcium heel erg hoog, met meer dan een gram. Dus suppletie neigt al snel naar het verhogen van de testosteron waardes tot zekere hoogte, tenzij je dieet rijk is aan zuivel.D-Aspartic acid werkt voornamelijk als je hypo gonadaal bent, gezien het de regulatie van de boodschapper signalen in het brein ondersteunt, om testosteron te produceren.

Melatonine
Melatonine is verantwoordelijk voor het verhogen van je melatonineplasma. Dit stofje maakt het lichaam natuurlijk aan wanneer het buiten donkerder wordt en reguleert je slaap waak ritme. Omdat sommige van ons in nacht shifts werken of tot 01:00 snacht’s naar hun tv of telefoon kijken wordt het verhogen van het melatonine plasma uitgesteld. Dit zorgt ervoor dat je moeilijker in slaapt en ook minder diep slaapt. Melatonine supplementeren is een veilige manier om je slaap waak ritme onder controle te krijgen wanneer dat moeizaam gaat zonder inhibitie (gewenning aan de werkzaamheid van de stof). Dit werkt ook goed in het geval van jet lags. Begin met 3 mg, veel mensen die starten met 5 mg hebben vaak wat meer moeite om wakker te worden s’ochtends.

‘’Ashwaganda’’
Ashwaganda is een eeuwenoud kruid dat onlangs weer opnieuwe leven heeft gekregen door de publicatie van een aantal klinische onderzoeken. Het heeft een ondersteunende functie voor cognitie, spieropbouw, en seksuele functie. Het is een van de weinige kruiden met wetenschappelijk onderbouwde toepassingen voor zowel de psychologische als fysiologische aspecten van het lichaam.

‘’Phenibut’’
Phenibut is een slaap en kalmeringsmiddel met een duidelijke gebruiksaanwijzing. Neem nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid en gebruik dit niet vaker dan 4 x per week of meerdere weken achter elkaar. Phenibut heeft een verslavingsdrempel na een bepaalde hoeveelheid maar is buiten dat een geweldig middel om je slaap te redden of rustig te worden zonder enige bijwerkingen.

‘’Choline, Lions Mane, Aschwaganda’’

Support max neuro reguleert je stress hormoon en helpt met cognitieve verbeteringen om dagelijkse stress vs productiviteit te verbeteren.

Voor makkelijke en handige bereiding:

‘’Perfect cooking spray’’
1 eetlepel olijfolie bevat 120 calorieën en als jouw doel is om je calorie inname te minimaliseren dan valt er veel winst te behalen in de bereidingswijze. Natuurlijk wil je ook niet dat je gebakken ei één wordt met de pan dus met deze handige spray kun je met 1 spuitje van 2 calorieën  gemakkelijk en calorie arm bakken.